Podeli vest

Zorana Mihajlović istakla je da su zaposleni stub svake kompanije i ekonomije u celini

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ZORANA MIHAJLOVIĆ
FOTO TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC/ARHIVA

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, povodom Međunarodnog praznika rada – 1. maja, istakla je da su zaposleni stub svake kompanije i ekonomije u celini i da bez stalne brige o radnicima ne može biti ni napretka države.

“Energetika i rudarstvo ne počivaju samo na zgradama i mašinama, već pre svega na ljudima, radnicima, inženjerima, svima koji svakodnevno svojom radom, znanjem, energijom, obezbeđuju funkcionisanje čitave privrede i normalnog života svih građana. Oni su srce svakog preduzeća i njihova bezbednost, sigurnost i poštovanje i unapređivanje njihovih prava mora biti prioritet u svakoj kompaniji”, navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Naglašava da je zadatak države da obezbedi da bude više investicija, da se otvaraju radna mesta i da imamo uslove da stalno napredujemo i u tehnologijama i u znanju i veštinama, čime dugoročno štitimo interese i radnika i kompanija i države.

“Naročito treba da vodimo računa o onima koji rade na najtežim poslovima, u rudarstvu, jer su oni stub celog sistema i o njima moramo voditi brigu svakog dana, kao što oni svojim radom dan i noć doprinose čitavom društvu”, kazala je Mihajlovićeva.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: