Podeli vest

Ministar je putem tetra sistema vatrogascima poželeo da im dan prođe mirno i zahvalio im se na trudu koji su uložili u spasavanje naših građana i njihove imovine

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

 Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je obišao vatrogasce koji rade i na dan praznika u Komandno-operativnom centru Uprave za vanredne situacije u Beogradu, apelovao je na građane da budu odgovorni i da, ukoliko 1. maj – Dan rada slave na nekom od izletišta, preduzmu sve mere zaštite od požara.

“Od početka godine izbilo je 5.955 požara na otvorenom u kojima su dve osobe izgubile život. Budimo oprezni i odgovorni prvenstveno zbog sebe, ali i zbog naših vatrogasaca koji su tu kada god je teško i kada nam je pomoć potrebna. Odgovornim ponašanjem učinimo da pripadnici Sektora za vanredne situacije, koji dežuraju na izletištima širom Srbije, omogućimo da praznik provedu bez intervencija“, poručio je ministar Vulin.

Naglasio je da je najveći broj požara na otvorenom izazvan našom nepažnjom i nemarnošću, saopštio je MUP.

Ministar je putem tetra sistema vatrogascima poželeo da im dan prođe mirno i zahvalio im se na svim godinama koje su posvetili i trudu koji su uložili u spasavanje naših građana i njihove imovine.

“Nadam se da će biti dosadan, dug dan, da će naši sugrađani voditi računa o tome da ne izazivaju požare na otvorenom, da ne rade ništa što ne bi trebalo da rade. Nadam se da će ovaj praznik biti vredan ponavljanja, a i mi u njemu. Drage kolege čestitam vam novi Komandno-operativni centar, ali želim da vam se zahvalim za vreme, godine, trud, posvećenost. Koliko god naši sugrađani nekada ne razmišljali o sebi mi smo tu da brinemo o njima. Živela Srbija!”, poručio je ministar Vulin.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: