Podeli vest

Mihajlovićeva je razgovarala danas sa sindikatima JP za podzemnu eksploataciju uglja “Resavica“ i v.d. direktorom ovog javnog preduzeća Sašom Spasićem

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mihajlović
FOTO TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIĆ

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je bezbednost rudara “Resavice” na prvom mestu i da je neophodno da se u potpunosti sprovedu sve procedure pre nego što se ponovo krene sa izvođenjem radova u rudniku Soko nakon pogibije osam rudara.

Mihajlovićeva je razgovarala danas sa sindikatima JP za podzemnu eksploataciju uglja “Resavica“ i v.d. direktorom ovog javnog preduzeća Sašom Spasićem, o bezbednosti i zdravlju na radu, situaciji u proizvodnji, kao i budućim koracima za konsolidaciju rudnika, saopštilo je Ministarstvo.

Potpredsednica Vlade je rekla da je podrška države bila ključna da bi se omogućilo da Resavica funkcioniše, kao i da je Ministarstvo otvoreno za svaki razgovor i zajedničko rešavanje problema.

“Sve odluke u vezi sa konsolidacijom i modernizacijom rudnika ćemo donositi zajedno, država, poslovodstvo i sindikati. Spremni smo da podržimo sva rešenja koja su održiva i koja će rezultirati boljim uslovima za život ljudi u opštinama u kojima se nalaze rudnici u sastavu JP PEU Resavica”, rekla je Mihajlovićeva.

Spasić je istakao je da je bezbednost rudara na prvom mestu i izvestio potpredsednicu Vlade i njen tim o trenutnoj situaciji u proizvodnji, rešavanju problema u poslovanju i potencijalima ovog preduzeća.

Predstavnici sindikata izneli su svoje stavove u vezi sa situacijom u preduzeću i očekivanjima zaposlenih u vezi sa budućim koracima u konsolidaciji JP PEU Resavica, navodi se u saopštenju.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: