Podeli vest

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović sastala se sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom i predsednikom kompanije „Behtel“ Stjuartom Džonsom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mihajlović
FOTO TANJUG/ /MRE/NIKOLA MLADENOVIC

Saradnja Srbije i SAD u oblasti energetike i gradnja RHE Ðerdap 3 bile su tema današnjih razgovora ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović, ambasadora SAD Kristofera Hila i predsednika kompanije „Behtel“ Stjuarta Džonsa.

Ministarstvo je saopštilo da je Mihajlović istakla kako veruje da postoje velike mogućnosti za saradnju u oblasti energetike, posebno kad je reč o projektima obnovljivih izvora energije i prve hibridne reverzibilne hidroelektrane Ðerdap 3.

Ona je navela da bi ukupna instalisana snaga te elektrane mogla da dostigne 2.400 MW, uz još 400 MW kapaciteta za proizvodnju električne energije iz vetra i sunca.

“Energetska bezbednost je najvažnija tema za sve zemlje u Evropi trenutno, pa i za Srbiju, i zbog nas je važno da napredujemo i u procesu energetske tranzicije i budemo mnogo efikasniji u gradnji novih energetskih kapaciteta”, rekla je Mihajlović.

Džons je rekao da je kompanija „Behtel“ zainteresovana da detaljnije sagleda mogućnosti za saradnju sa Srbijom u oblasti energetike, između ostalog i kroz finansiranje prethodne studije izvodljivosti za projekat RHE Ðerdap 3.

Kompanija “Behtel” u Srbiji radi na izgradnji Moravskog koridora.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: