Podeli vest

Moskva smatra da zapadne zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova moraju da upozore vlasti u pokrajini da ne preduzimaju nikakve nepromišljene korake

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

peskov
Foto: Shutterstock

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da Rusija apsolutno podržava Srbiju kada je reč o aktuelnoj situaciji sa nepriznatim Kosovom i da smatra da su potezi Prištine prema Srbima koji žive na severu pokrajine neosnovani.

“Mi, naravno, apsolutno podržavamo Srbiju”, istakao je Peskov, prenosi TAS S.

Portparol Kremlja je rekao da Moskva smatra da zapadne zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova moraju da upotrebe sav svoj uticaj kako bi upozorile vlasti u pokrajini da ne preduzimaju nikakve nepromišljene korake koji mogu dovesti do dalje eskalacije napetosti.

On je dodao da je sada uspelo da se izbegne zaoštravanje i da je situacija samo odložena za mesec dana, te da je zato veoma važno da pokazati opreznost sa svih strana, i da Moskva traži da budu poštovana prava Srba koji žive na Kosovu.

“Podržavamo miroljubivu, konstruktivnu poziciju (Beograda) u tom kontekstu, pozive na mir i konstruktivizam koje je izneo predsednik Srbije”, poručio je Peskov.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: