Podeli vest

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija ne želi rat i d aje najveća hrabrost očuvanje mira i stabilnosti

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mihajlović
FOTO TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIĆ/ARHIVA

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija uprkos odbijanju prištinske strane ostaje posvećena razgovorima i nalaženju kompromisnog rešenja i da su najveći patriotizam i najveća hrabrost očuvanje mira i stabilnosti u južnoj pokrajini, jer Srbija ne želi rat.

“Svi smo zabrinuti zbog situacije na Kosovu i Metohiji, jer sa jedne strane imate agresiju i pretnje Aljbina Kurtija, a sa druge strane Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića koji godinama, ne samo na poslednjim razgovorima u Briselu, pokušava da dođe do kompromisa. Ulažemo napore da se održi bezbednost za sve ljude, a istovremeno dobijamo udarce koji su u stvari pozivi na oružane sukobe”, rekla je Mihajlovićeva.

Poručila je da moramo da sačuvamo mir, jer je to vrhunski patriotizam i hrabrost u ovom trenutku.

Nećemo rat, već smo posvećeni tome da dođemo do mirnog rešenja, koliko god da traju razgovori, dodala je ona gostujući na Studio B, saopštilo je ministarstvo.

“Imam poverenje u predsednika i verujem da ćemo uspeti da sačuvamo mir i stabilnost, iako nikome nije svejedno, posebno kada se sve vreme govori o sukobima i ratu. Priština može da ima bezbroj zahteva, da traži 6, 12 i 50 tačaka, ali ono što je na štetu naše države i našeg naroda nećemo prihvatiti”, rekla je potpredsednica vlade.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: