Podeli vest

Izgleda da će Ćuta, posle propasti drugih svojih planova – da se nametne kao vođa opozicije ili da monopolizuje temu ekologije, navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mihajlovic zorana
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da je aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta poslednjim izjavama pokazao još jednom da njegova glavna briga nije životna sredina, nego privlačenje pažnje medija, kako bi se pozicionirao na političkoj sceni.

“Izgleda da će Ćuta, posle propasti drugih svojih planova – da se nametne kao vođa opozicije ili da monopolizuje temu ekologije, kao da se ona ne tiče svakog građanina ove zemlje – vratio svojoj staroj i oprobanoj meti, projektu Jadar, po običaju bez ijednog dokaza za svoje tvrdnje”, navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

“Izgleda da upravo Ćuta i njemu slični ne mogu bez projekta ”Jadar”, jer se upravo oni ponašaju kao da projekat nije obustavljen. Što se tiče zdrave životne sredine, za koju se tobože brinu, do nje se ne dolazi galamom i performansima, protestima i pretnjom blokadama, nego zahteva mnogo rada, truda i vremena i ozbiljne politike da bi se postigli rezultati od kojih će koristi imati svi građani, uključujući i samog Ćutu”, kaže Mihajlovićeva.

Posebno pitanje je, navela je ona, koji su njegovi motivi za pokušaje da se blokira svaki projekat koji bi omogućio da kao zemlja budemo manje zavisni u proizvodnji energije i kritičnih mineralnih sirovina.

“Šta je njegov cilj, da zatvorimo sve rudnike, fabrike, da zaustavimo svaki razvoj i da lkjudi ostanu bez posla, ili je sve dozvoljeno samo ako se na tome može graditi politička karijera?”, rekla je Mihajlovićeva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: