Podeli vest

Ministar Stefanović ocenio je da sveukupni bilateralni odnosi Srbije i Egipta, koji počivaju na iskrenom prijateljstvu naših naroda, idu uzlaznom putanjom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

stefanović
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Egipta Baselom Salah Mustafa Ahmedom, sa kojim je razgovarao o mogućnostima daljeg unapređenja saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane.

Ministar Stefanović ocenio je da sveukupni bilateralni odnosi Srbije i Egipta, koji počivaju na iskrenom prijateljstvu naših naroda, idu uzlaznom putanjom, te da taj trend prati i saradnja u oblasti odbrane, saopšzeno je iz MSP.

Ambasador Ahmed istakao je na sastanku značaj prošlogodišnje zvanične posete ministra Stefanovića Egiptu, tokom koje je potpisan Memorandum o saradnji u oblasti odbrane između dve zemlje.

Ministar Stefanović i ambasador Egipta su ocenili da je dosadašnja saradnja dobra i sadržajna, ali i da postoje mogućnosti za dalje jačanje u vojnoekonomskoj, vojnoobrazovnoj i vojnomedicinskoj saradnji.

Sagovornici su se saglasili i da je predstojeće 14. zasedanje Mešovitog vojnog komiteta u Srbiji odlična prilika da se definišu smernice za dalje unapređenje saradnje na različitim poljima od obostranog interesa.

Ambasador Ahmed istakao je na sastanku da Srbija može da računa na podršku Egipta po pitanju očuvanja svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta i da Egipat ostaje dosledan u stavu da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, na čemu mu se ministar Stefanović posebno zahvalio, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: