Podeli vest

Ministar Momirović prisustvao je Istanbulu osnivanju Ministarskog koordinacijskog saveta Bugarske, Mađarske, Srbije i Turske, saopštili su iz resornog ministarstva.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

momirović
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO GRAÐEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/ ÐORÐE KRSTIC

Prvi put se pravi ministarski savet Bugarske, Mađarske, Srbije i Turske, koji će pratiti sve investicije u infrastukturu, pre svega u železnicu, gde država Srbija ima ambiciozne planove, poručio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Momirović.

Ministar Momirović prisustvao je Istanbulu osnivanju Ministarskog koordinacijskog saveta Bugarske, Mađarske, Srbije i Turske, saopštili su iz resornog ministarstva.

Zajedno sa kolegama iz ovih zemalja, ministar Momirović je potpisao dokument o osnivanju tog Kvadrilateralnog saveta, čiji će fokus rada biti na daljem razvoju železničkog saobraćaja kroz realizaciju infrastrukturnih projekata, olakšavanje graničnih procedura, razmenu znanja i iskustava.

“Preneo sam svojim kolegama da Vlada Republike Srbije u ovom trenutku investira u deset autoputeva i da ne odustajemo ni od jednog infrastrukturnog projekta, da najveće gradove u Srbiji spajamo najmodernijom putnom i železničkom infrastrukturom kojom idu najbrži vozovi u Evropi”, naveo je ministar.

Naglasio je da se sve ovo odvija u okolnostima kada u Evorpi besni rat i “kada moramo da obebedimo održivo snabdevanje i održivu potrošnju energenata za naše stanovništvo”.

Momirović je poručio da će Vlada Srbije pokazati da je spremna da odoli najvećim izazovima.

“Kako smo uspeli da postavimo standarde u borbi protiv korona krize, tako ćemo još jednom uspeti da pobedimo i ove izazove”, zaključio je ministar Momirović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: