Podeli vest

Ograničili smo cenu peleta, zabranili izvoz i na putu smo ka potpunoj stabilizaciji tržišta, rekla je ministarka.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mihajlović
FOTO TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da se potpuna stabilizacija na tržištu peleta očekuje u narednih desetak dana.

Tokom boravka u Kruševcu ona je izjavila je da će Vojska Srbije pomoći JP “Srbijašume“ u krčenju šumskih puteva, te da će svi proizvođači peleta dobiti potrebne količine sirovog drveta.

Od novembra na snazi zabrana uvoza ruske sirove nafte

Mihajlović je pojasnila da šesti paket sankcija EU prema Rusiji znači da više neće biti moguće kupiti sirovu naftu iz te države od 1. novembra i kazala da će “Naftna industrija Srbije” naftu morati da nabavlja od drugih snabdevača na tržištu.

Mihajlovićeva je navela da se to delom dešavalo i do sada, te istakla da veruje da to neće uticati na tržište u Srbiji.

Potreban nam je zaokret ka zelenoj energetici

Ministarka je danas obišla OŠ “Jovan Popović” i vrtić “Pčelica” u Kruševcu koji su uz još četiri osnovne škole rekonstruisani u okviru programa unapređenja energetske efikasnosti i istakla da bi celo društvo trebalo da shvati da nam je potreban zaokret ka čistoj energetici i ekonomiji.

“Kruševac pokazuje da može da bude primer u sprovođenju zelene agende i da nam je energetska tranzicija, posebno u momentima krize koja će trajati godinama, neophodna kako bismo bili energetski bezbedni i stabilni. Tamo gde su stari objekti i gde je visoka potrošnja najpre i možemo da vidimo učinak unapređenja energetske efikasnosti, što je nacionalni cilj”, rekla je Mihajlović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: