Šapić je rekao i da je od Vlade Srbije dobio informaciju da je Grad dužan da obezbedi komunalni red, što će, naglašava, biti učinjeno.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ponovio je danas da Grad ne donosi odluke o održavanju Evroprajda, jer organizacija i održavanje tog događaja nisu u nadležnosti Grada, ali i istakao da će, ono što jeste do Grada Beograda, biti učinjeno, a to je održavanje komunalnog reda tokom manifestacije.

“Nikad grad Beograd nije bio organizator i to je uvek jasno rečeno. Iz medija sam saznao, kada me je Goran Miletić prozvao i rekao da treba da podignem zastavu na celu grada, i kada sam rekao da to neću uraditi”, rekao je Šapić na pitanje da li će biti održan Evroprajd.

Šapić je rekao i da je od Vlade Srbije dobio informaciju da je Grad dužan da obezbedi komunalni red, što će, naglašava, biti učinjeno, a da li će manifestacija biti održana, ne zna, jer Grad o tome ne odlučuje.

On se posebno osvrnuo na, kako je rekao, stvari koje su bile zloupotrebljene u prethodnom periodu, a on optuživan da je homofobičan i ksenofobičan, što ističe, nije tačno, dodajući da su kod ove manifestacije sporne neke druge stvari, a ne nečije seksualno opredeljenje.

“Beograd je grad u kome možete slobodno da iskaže svoje versko, nacionalno i seksualno opredeljenje, ali je način sporan. Neke stvari iskazivanja seksualnog opredeljena kroz ovu manifestaciju su kršenje Ustava. Način iskazivanja je suprotan našim tradicionalnim vrednostima i mislim da najveći broj ljudi nije protiv toga da LGBT populacija iskaže svoje opredeljenje, već način na koji to želi da uradi”, rekao je Šapić.

Na pitanje u vezi sa promenom rukovodstva GSP “Beograd”, rekao je da je to “tek početak” i zamolio građane da sačekaju još par meseci, da bi, kako je rekao, imao jasniju sliku o tome šta se dešava u GSP-u.

Dodao je da GSP duguje 2,9 milijardi dinara NIS-u za gorivo, a ta sredstva se moraju obezbediti kroz rebalans budžeta.

“Situacija u GSP-u je loša, a da bi pred građane izašli sa boljim prevozom, moramo prvo da rešimo probleme u našoj kući. Dajte nam par meseci, da vidimo sta ćemo tamo zateći, gde možemo da šasečemo troškove, da vidimo koga ćemo još da promenimo. Tamo je 6.000 zaposlenih, moramo da vidimo na koji način možemo bolje da ih upotrebimo”, rekao je Šapić.

Ponovio je da Grad želi da preuzme i naplatu karata, a da je skidanje reklama sa vozila javnog gradskog prevoza prvi korak u uređenju tog preduzeća.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: