Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće danas predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, koji boravi u zvaničnoj poseti Beogradu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ KABINET PREDSEDNIKA CRNE GORE

Kako je najavila služba za saradnju s medijima predsednika Republike, nakon svečanog dočeka ispred Palate ”Srbija”, biće održan se sastanak dva predsednika i plenarni razgovori delegacija dve zemlje, predvođeni Vučićem i Milatovićem, nakon čega se očekuje obraćanje medijima dvojice predsednika.

Milatović je u zvaničnu dvodnevnu posetu Srbiji stigao u nedelju, a Vučić ga je ugostio je na večeri.

Prethodno je Milatović na svečanom prijemu u Crnogorskoj kući u Beogradu, poručio da, nakon poseta Evropskim institucijama i sedištu NATO u Briselu, dolazi u Beograd “u nameri da da doprinos revitalizaciji političkih odnosa dve zemlje”.

On je ranije rekao da je cilj posete jačanje političkih i ekonomskih odnosa dve države i unapređenje regionalne saradnje i da će u fokusu biti potpuna normalizacija odnosa sa Srbijom kao važnim ekonomskim partnerom.

Istakao je da će najvažniji segment posete biti ponovno postavljanje diplomatskih odnosa na nivou ambasadora, pošto ni Srbija nema ambasadora u Podgorici, niti Crna Gora ambasadora u Beogradu. Milatović će se u Beogradu sastati i sa predsednikom Narodne skupštine Vladimirom Orlićem. Najavljeno je i da će crnogorski predsednik položiti cveće ispred Osnovne škole “Vladislav Ribnikar“, a u čast Milatovićeve posete Ambasada Crne Gore prirediće i svečani prijem u Crnogorskoj kući u Beogradu..


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…