Podeli vest

Crnogorski predsednik Jakov Milatović predložio je danas Skupštini Crne Gore lidera Pokreta Evropa sad (PES) Milojka Spajića za mandatara nove, 44. Vlade Crne Gore.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ARHIVA

Milatović je na konferenciji za novinare u zidenciji na Cetinju rekao da je od svih političkih subjekata tokom konsultacija tražio da se eksplicitno izjasne da li podržavaju nekog kandidata za mandatara nove vlade i iskristalisao se, kazao je, da je to Spajić.

“Njega su podržali politički subjekti koji u zbiru imaju 44 poslanika u parlamentu Crne Gore, i to PES, Demokrate Crne Gore, Bošnjačka stranka, Socijalištička narodna partija, Albanska inicijativa, Demokratska unija Albanaca, koja je nastupila u okviru Albanskog foruma, zatim Forca i Hrvatska građanska inicijativa”, rekao je Milatović.

Pojasnio je da je određeni broj političkih subjekata iz koalicije Za budućnost Crne Gore iskazao spremnost da podrži Spajića nakon dogovora o Vladi.

“Svi smo svesni da se nalazimo pred izborom puta koji će u konačnom opredeliti budućnost. Krajni cilj mora biti demokratska Crna Gora.

Nakon izbora predsednika i konstituisanja novog saziva Skupštine, formiranje nove izvršne vlasti nameće se kao jedan od ključnih zadataka”, istakao je Milatović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: