Podeli vest

Direkcija policije Ministarstva unutrašnjih poslova, na osnovu izjava i na insistiranje inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, donela je odluku kojom im privremeno dodeljuje policijsko obezbeđenje Specijalne antiterorističke jedinice, do okončanja bezbednosne procene njihove ugroženosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mup
Foto: Shutterstock

U današnjem saopštenju MUP-a navodi se da im je prethodno, takođe na osnovu njihovih navoda, dodeljeno policijsko obezbeđenje Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, koje su Milenković i Mitić odbili.

Iz MUP-a ističu da je Jedinica za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata usko specijalizovana i nosilac je policijskih poslova bezbednosne zaštite određenih ličnosti i objekata u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Između ostalih, kako je navadeno, pripadnici Jedinice obezbeđuju ministra unutrašnjih poslova, predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, nosioce najviših pravosudnih funkcija i druge državne funkcionere. Naglašeno je da je Jedinica uspešno realizovala obezbeđivanje mnogobrojnih stranih državnika, nosilaca najviših državnih funkcija tokom službenih poseta Srbiji.

MUP napominje da dosadašnje analize, na osnovu navoda koje su iznosili Milenković i Mitić, nisu ukazivale na njihovu ugroženost. Ističu da će postupak bezbednosne procene maksimalno profesionalno, u skladu sa zakonom, biti sproveden od strane nadležnih linija rada Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i svih bezbednosnih službi Srbije.

U saopštenju MUP apeluju na predstavnike pojedinih političkih stranaka i pojedince da iznošenjem neproverenih informacija ne vrše pritisak na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji odgovorno i u skladu sa zakonom obavljaju svoje dužnosti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: