Podeli vest

Kancelarija za KiM saopštila je da je Slobodan Miletić iz Zvečana priveden u petak na administrativnom prelazu Jarinje i određeno mu je zadržavanje, pod izgovorom da je učestvovao u protestima Srba na severu KiM i barikadama, uprkos čvrstim garancijama EU i SAD od 28. decembra 2022. godine da neće biti progona i odmazde nad Srbima, zbog toga što su izražavali svoje nezadovoljstvo usled Kurtijeve okupacije severa KiM.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Foto: Tanjug/video

Nakon Srećka Sofronijevića i Miletić je priveden kao žrtva izneverenih i praznih obećanja međunarodne zajednice koja ovoga puta reč nije rekla o hapšenju još jednog Srbina, dok su za nedavno rutinsko kratko zadržavanje u centralnoj Srbiji jednog kosovskog Albanca, vršili sve moguće diplomatske i medijske pritiske na Beograd i utrkivali se u rečima osude, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Jasno je da za njih srpske rane ne postoje, kao ni odgovorni za ranjavanje Dragiše Galjka, Milana Jovanovića, braće Stojanović iz Gotovuše i mnogih drugih nevinih Srba, dodaje se u saopštenju.

”Više desetina Srba sa Kosova i Metohije je potpuno proizvoljno i bez ikakvog osnova uhapšeno nakon što je Aljbin Kurti došao na čelo privremenih institucija samouprave u Prištini, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju je i ovom prilikom uhapšenom obezbedila advokata”, navode iz Kancelarije.

Sprovođenje pravnog nasilja nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji deo je, kako ističu iz Kancelarije za KiM, šire kampanje nasilja koja za cilj ima da što više Srba primora na napuštanje naše južne pokrajine, a iza svega stoji zločinačka namera i plan postepenog etničkog čišćenja.

”Kosovo i Metohija je jedini deo Evrope u kojem je sasvim uobičajeno mesecima i bez optužnice i dokaza držati u kazamatu političke zatvorenike, i oni koji promovišu sliku samoproglašenog „Kosova“ kao šampiona demokratije moraju da objasne i ovaj fenomen. Pritisci na srpski narod na Kosovu i Metohiji rastu iz dana u dan, i bojimo se da će u nedeljama i mesecima pred nama, zbog dnevnopolitičkih interesa Aljbina Kurtija, nastaviti da se intenziviraju i eskaliraju”, navodi se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: