Podeli vest

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević razgovarao je danas u Ljubljani sa gradonačelnikom glavnog grada Slovenije Zoranom Jankovićem o položaju Srba u toj zemlji, kao i privrednoj i kulturnoj saradnji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ J. MARKOVIĆ

Prema nezvaničnim podacima danas u Sloveniji živi oko 300.000 što je približno ukupnom broju stanovnika Ljubljane, saopštio je kabinet ministra.

Ministar je upoznao gradonačelnika sa projektima koje vodi a koji su usmereni ka srpskoj dijaspori, istakavši da je jedan od ključnih ciljeva koje je postavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić upravo jačanje veza matice i dijaspore, kao i stvaranje uslova da se naši ljudi koji su u rasejanju vrate u svoju zemlju sa znanjem i iskustvom stečenim širom sveta.

“Kao ministar zadužen za našu dijasporu dozvolite mi da istaknem da je gospodin Janković, kao čovek koji ima srpsko poreklo, primer onih ciljeva za koje se zalažem uvek u razgovorima sa našim ljudima koji su otišli iz Srbije”, rekao je Milićević. Dodao je da uvek ističe i da su svi oni ambasadori Srbije u zemljama gde žive.

“Da bi bili pravi ambasadori naše zemlje i našeg naroda, uvek insistiram da daju maksimum svoga znanja i sposobnosti i tako doprinesu razvoju grada i zemlje u kojoj žive. Ugled koji Zoran Janković ima u Sloveniji podiže i ugled cele srpske zajednice u ovoj zemlji”, istakao je ministar.

Gradonačelnik Ljubljane zahvalio se ministru na poseti i najavio buduću saradnju na dobrobit Ljubljane i srpske zajednice koja živi i radi u Sloveniji.

Janković je posebno istakao doprinos predsednika Srbije Vučića kao lidera i državnika, koji je vodeći Srbiju dao primer mnogim drugim državama kako se čuva suverenost, a istovremeno sprovodi ekonomski napredak zemlje, zaključuje se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: