Podeli vest

Film “Minamata” je delom sniman u Beogradu i favorit je za nagradu publike koja se prvi put od ove godine uvodi na dodeli Oskara

Autor : Bilten.rs Izvor: Tanjug

Foto: Shutterstock

Film “Minamata”, sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, jedan je od favorita za osvajanje posebne nagrade na osnovu glasova publike na Tviteru, koju Akademija zvanično uvodi od ovogodišnje dodele Oskara, saopštili su producenti filma.

Ovo ostvarenje reditelja Endrua Levitasa rađeno je u koprodukciji kompanija Samuel Goldwyn Films i Iervolino & Lady Bacardi Entertainment, osnivača kompanije Iervolino Studios za produkciju kratkometražnih animiranih filmova u Srbiji.

Segmenti ovog filma snimani su u Beogradu tokom 2019, a Minamata je premijerno prikazana u našoj zemlji na FEST-u 2021. godine.

Posebna kategorija po imenu “Fan Favourite Award”, omogućiće publici širom sveta da do 3. marta glasa za svoj omiljeni film, koristeći hešteg #OscarsFanFavorite na društvenoj mreži Twitter ili putem stranice OscarsFanFavorite.com, a dnevno je moguće glasati do 20 puta.

Film Minamata zasnovan je na istinitoj priči i istoimenoj knjizi Ejlin Mioko Smit i Judžina Smita.

Radnja se odvija 1971. godine, kada Judžin Smit, proslavljeni fotoreporter čiji lik tumači Džoni Dep, dobija zadatak da otputuje u japanski grad Minamatu, mesto opustošeno trovanjem živom.

Kako bi otkrio istinu i razotkrio hemijsku kompaniju odgovornu za katastrofu, on koristi moćne fotografije, kako bi šira javnost saznala o Minamati.

Podsećamo da je Džoni Dep bio gost Beograda u oktobru 2021. godine, kada je promovisan Puffins Impošible, prvi animirani serijal u celini proizveden u Srbiji, u kojem Dep pozajmljuje karakter i glas junaku Džoniju Pafu.

Serijal je kreiran u Iervolino Studios (IES) u vlasništvu Andree Iervolina i ledi Monike Bakardi, osnivača matične kompanije Iervolino & Lady Bacardi Entertainment (ILBE), dok produkciju potpisuje Arćangel Digital Studios (ADS) Miloša Bikovića, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Na osnovu učešća u lokalnim projektima, kao i na osnovu kontinuirane promocije umetničke zajednice Srbije u svetskim medijima, Depu je 15. februara ove godine dodeljena Zlatna medalja za zasluge Republike Srbije.