Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom Đorđe Milićević danas je u rumunskom gradu Arad govorio na manifestaciji „Maraton različitosti“ na kojoj su u Paradi narodnih nošnji učestvovala i kulturno-umetnička društva Srba iz Rumunije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ KABINET MINISTRA BEZ PORTFELJA ZADUŽENOG ZA ODNOSE SA DIJASPOROM/ RADE BEGOVIĆ

”Parada narodnih nošnji predstavlja živu istoriju našeg naroda, i to je prilika da se pokaže koliko smo ponosni na svoje korene i nasleđe. Sve nas povezuje jedan isti osećaj pripadnosti, čuvamo svoj jezik, tradiciju, muziku i običaje. Na taj način, mi negujemo jedinstvo koje nas čini jačim, koje nas podseća na naše korene i identitet. Dok gledamo nastupe folklornih društava srpskog naroda iz Rumunije, svedočimo snazi i vitalnosti naše zajednice ovde”, rekao je ministar Milićević.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Milićević je posebno zahvalio domaćinima iz Rumunije, čija je gostoljubivost omogućila da se ovaj događaj ostvari.

Savez Srba u Rumuniji dodelio je danas ministru Milićeviću specijalno priznanje – „Blagodarnicu“ u znak zahvalnosti za nesebičnu podršku koju pruža srpskom narodu u Rumuniji kako bi očuvao svoj nacionalni identitet, kao i za angažovanje na zbližavanju matice i rasejanja, navodi se u saopštenju.

Pored predstavnika srpskog folklora, na manifestaciji u Aradu učestvovali su i folklorni ansambli rumunskog, bugarskog, nemačkog, slovačkog i rusinskog naroda.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ