Podeli vest

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija obaveštava građane da su svi podaci javne uprave zaštićeni, te da nijedan poverljiv dokument vlade nije otkriven.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hakeri
Foto: Shutterstock

Povodom učestalih pretnji na društvenim mreža po pitanju informacione bezbednosti i objava da su kompromitovani poverljivi dokumenti Vlade Srbije i hakovani različiti državni sajtovi, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija obaveštava građane da su svi podaci javne uprave zaštićeni, te da nijedan poverljiv dokument vlade nije otkriven.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, svi podaci od značaja za Srbiju čuvaju se u državnim data centrima u Beogradu i Kragujevcu po najvišim tehničkim i bezbednosnim standardima.

Takođe, stručne službe Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informacione agencije, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, kao i Vojske Srbije koordinisano rade i prate sve aktivnosti.

“Uznemirujuće objave koje se pojavljuju na društvenim mrežama imaju za cilj da zaplaše građane i predstavljaju element specijalnog rata koji se vodi protiv naše zemlje”, smatraju u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija.

Ministarstvo poziva sve zaposlene u javnoj upravi da nastave da se pridržavaju mera informacione bezbednosti i svih bezbednosnih preporuka rukovanja sa neproverenim i sumnjivim imejl porukama i internet sajtovima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: