Pripadnici helikopterske eskadrile iz sastava 98. vazduhoplovne brigade, u čijem se naoružanju nalazi helikopter H-145M, realizuju redovnu obuku za izvršavanje namenskih letačkih zadataka i uporedo sa tim vrše osposobljavanje tehničkog sastava svih specijalnosti neophodnih za održavanje ispravnosti vazduhoplova za letenje, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE (STR)

Kako se navodi, reč je o trenažnoj obuci, koja se realizuje radi održavanja i podizanja nivoa osposobljenosti pilota i tehničkog sastava za efikasnu upotrebu ovog tipa vazduhoplova u borbenim i neborbenim operacijama u svim metereološkim uslovima, danju i noću.

U skladu sa programom obučavanja, piloti tokom trenažnih letova na malim visinama uvežbavaju realizaciju patrolnih i izviđačkih zadataka, sletanje i poletanje na neobezbeđenom terenu u uslovima smanjene vidljivosti, padavina i udara vetra, kao i procedure koje se primenjuju u realizaciji složenijih zadataka koji zahtevaju angažovanje više vazduhoplova.

Uporedo sa letačkom obukom sprovodi se i osposobljavanje tehničkog sastava svih specijalnosti neophodnih za održavanje ispravnosti i visoku dostupnost vazduhoplova za letenje, a posebna pažnja se poklanja dodatnom osposobljavanju mladih starešina koji su u prethodnom periodu primili dužnosti u jedinici.

Višenamenski laki helikopter H-145M je namenjen za transport ljudi i materijala, traganje i spasavanje, medicinsko prevoženje, izviđanje, osmatranje bojišta i vatrenu podršku.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ