Podeli vest

Članovi karate kluba “Vazduhoplovac” sa svojim trenerima i roditeljima posetili su danas Vojnu akademiju, gde im je dobrodošlicu poželeo načelnik Vojne akademije pukovnik dr Srđan Blagojević.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

“Velika nam je čast što su vazduhoplovci danas sleteli u Vojnu akademiju. Vaš Klub i Vojnu akademiju povezuje negovanje i čuvanje pozitivnih vrlina, tradicije, borbenosti, vaspitanja i kulture. Tokom obilaska možete osetiti duh Vojne akademije i uporediti ga atmosferom u vašem Klubu. Ovo je tek početak saradnje i nadamo se da će se uspešno nastaviti i u budućnosti”, istakao je pukovnik Blagojević.


Na početku druženja, saznavši da se među članovima Kluba, pored sporta, posebna pažnja posvećuje i umetnosti, članovi muzičke sekcije Vojne akademije obradovali su goste izvođenjem muzičkih numera. Veliko iznenađenje priredila je i karatiskinja Lola Golubović, otpevavši numeru “Rasti, rasti moj zeleni bore” i time izmamila osmehe i ostavila upečatljiv utisak na pripadnike Vojne akademije.


Poseta je nastavljena obilaskom Sportskog centra i upoznavanjem sa velikim brojem sekcija koje kadeti pohađaju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.


Zajedno sa kadetima, vazduhoplovci su se pridružili času borenja. Prikazavši zavidne veštine potvrdili su da njihov klub nije bez razloga osvojio više od 5.000 odličja tokom svog postojanja.


Svoje veštine članovi kluba imali su priliku da pokažu i u simulatoru letenja upravljajući avionima i helikopterima u virtuelnoj realnosti.


Tokom obilaska upoznali su se i sa istorijom Vojne akademije dugom 174. godine i promenama koje su je pratile kroz različite periode postojanja.


Na kraju, neizostavni vojnički pasulj nadoknadio je potrošenu energiju nakon ove sadržajne posete.


Komanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane za oficire i njihovu decu je u okviru Sportskog društva “Vazduhoplovac” 1973. godine osnovala karate sekciju koja je već nakon nekoliko godina postala samostalan klub.


Više od 44 godine “Vazduhoplovac” neguje duh prijateljstva, zajedništva i pripadnosti timu i iznedrio je mnoge takmičare i državne reprezentativce.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: