Podeli vest

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sapštilo je da su navodi na društvenim mrežama da je Srbiji zabranjen izvoz voća u EU neistine i dezinformacije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

“Povodom objava na društvenim mrežama u kojima se navodi kako je Srbiji nakon vraćenih pošiljki voća sa granica EU zabranjen izvoz svog voća, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede poručuje javnosti da su u pitanju neistine i dezinformacije i moli sve da ne podižu paniku i ne obmanjuju građane”, saopšteno je iz tog ministarstva.

Ističu da je samo u avgustu ove godine Srbija izvezla u zemlje EU 692 pošiljke odnosno blizu 8.000 tona voća i povrća, od čega su tri pošiljke vraćene.

Srbija je u toku ove godine, kako navode, od 9.000 pošiljaka, koje su došle na granicu, vratila zbog neusaglašenosti 37 pošiljaka.

“Sve zemlje pokušavaju da zaštite svoje tržište i da svojim građanima obezbede da koriste proizvode koji su bezbedni, a kada govorimo o notifikacijama one nisu najava zabrane ili automatske zabrane izvoza i uvoza, već znače podizanje nivoa kontrole odnosno, upozorenje za zemlju koja dobije notifikaciju da podigne svoj sistem kontrole”, naglasili su iz Ministarstva poljoprivrede.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: