Podeli vest

Prijavom se, kako navode iz Ministarstva, podstiče bolja vidljivost domaćih ugostitelja, kao i promocija domaćeg turizma.

Autor : Bilten.rs , Izvor : tanjug

hotel
Foto: Pixabay

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je danas ugostitelje u Srbiji da se prijave radi realizacije dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima.

Ovom prijavom se, kako navode iz Ministarstva, podstiče bolja vidljivost domaćih ugostitelja, kao i promocija domaćeg turizma.

Iz Ministarstva pojašnjavaju da se prijava, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovodi preko centralno-informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma, eTurista, te je neophodno da ugostitelj bude evidentiran u ovom sistemu.

Sve informacije u vezi sa prijavom i realizacijom dodele vaučera mogu se naći na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Iz Ministarstva podsećaju da je danas na sednici Vlade Srbije usvojena Uredba o dodeli i korišćenju vaučera i da je za odmor u Srbiji opredeljeno 200.000 vaučera vrednih po 15.000 dinara, kao i 100.000 vaučera u vrednosti od 10.000 dinara za one koji su početkom ove godine dobili vaučere od 5.000 dinara.

Prijava za vaučere počela je danas na šalterima Pošte Srbije, a oni se mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja u Srbiji i mogu se iskoristiti do 31. oktobra ove godine.

Danas usvojena uredba predviđa da se vaučeri mogu koristiti za plaćanje smeštaja, noćenja sa doručkom, polupansiona i pansiona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: