Podeli vest

Drugog dana završnog ispita test iz matematike polagalo je 64.099 (99,6 odsto) od prijavljenih 64.318 učenika i sve je proteklo u redu, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvete.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ŠKOLA
Foto: Pixabay/Ilustracija

Na završni ispit, prvog dana polaganja izašlo je 64.102 učenika osmog razreda ili 99,66 odsto i 1.137 polaznika funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih od 1.581 (72 odsto) prijavljenih, što je više nego prosek prethodnih godina.

Kako je najavljeno iz Ministarstva, učenici će sutra, sa početkom u 9 časova rešavati test iz jednog od pet predmeta za koji su se ranije opredelili, što je novina u odnosu na prošlu godinu.

Ove godine učenici su po prvi put birali koji će predmet polagali kao treći test, dok su prethodnih godina polagali kombinovani test koji je sadržao pitanja iz pet predmeta.

“Najviše učenika se opredelilo da polaže test iz biologije (38 odsto), zatim iz geografije (29 odsto), istorije (16 odsto), hemije (9 odsto) i fizike (8 odsto), a pitanja je kao i svake godine pripremio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Testovi su štampani na srpskom i na jezicima osam nacionalnih manjina”, navodi se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

orlić

VLADA: Orlić zvanično direktor BIA-e

Vlada Srbije donela je danas na sednici rešenje o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije. Saglasnost da Orlić bude…