Podeli vest

Minutom ćutanja za žrtve katastrofalnog zemljotresa u Turskoj i Siriji počeće ovonedeljne utakmice Lige šampiona, Lige Evrope i Lige Konferencija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

stadion
Foto: Pixabay

Sve utakmice Lige šampiona, Lige Evrope i Lige Konferencija, koje će biti odigrane ove nedelje, počeće minutom ćutanja za žrtve katastrofalnog zemljotresa u Turskoj i Siriji, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (UEFA).

“Minut ćutanja pre početka biće održan na četiri prve utakmice osmine finala Lige šampiona, kao i na prvim mečevima šesnaestine finala Lige Evrope i Lige konferencija”, navela je UEFA.

Na terenima širom Evrope će biti istaknut komemorativni transparent sa porukom “Mi smo zajedno sa vama” na turskom i arapskom jeziku.

Poruku će takođe prikazivati TV emiteri i na ogromnim ekranima na svakom stadionu.

“LED table oko stadiona ostaće neosvetljene u trenutku tišine u znak najdubljeg saosećanja i pune podrške turskom i sirijskom narodu”, dodaje se u saopštenju.

UEFA je pre tri dana uplatila “početnu donaciju od 200.000 evra za podršku humanitarnim naporima nakon zemljotresa u Turskoj i Siriji”.

Prema poslednjim informacijama, više od 36.000 ljudi je poginulo u razornom zemljotresu, koji je pre nedelju dana pogodio Tursku i Siriju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: