Podeli vest

Srbija je u junu 2021. sklopila novi savetodavni aranžman sa MMF – Instrument za koordinaciju politika (PCI), koji je savetodavnog karaktera

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mmf
Foto: Shutterstock

Misija MMF-a danas će započeti posetu Beogradu povodom druge revizije aranžmana sa Srbijom, a predvodi je Jan Kes Martejn, saznaje Tanjug.

Misija MMF-a započeće danas sastanke sa predstavnicima finansijskih institucija u Srbiji. Prva Misija MMF-a u okviru novog aranžmana održana je od 11. do 22. oktobra prošle godine. Misija MMF je ocenila tada da se privreda Srbije odlično nosi sa izazovima koje je nametnula pandemija kovida 19 i da je prisutan snažan privredni oporavak, podržan značajnim merama vlasti.

Srbija je u junu 2021. sklopila novi savetodavni aranžman sa MMF – Instrument za koordinaciju politika (PCI), koji je savetodavnog karaktera. Traje 30 meseci i ne predviđa pozajmljivanje novca. Novi aranžman sa MMF predviđa različite reformske ciljeve, koji se odnose na dalju reformu javnih preduzeća, nastavak reforme Poreske uprave, na zelenu agendu i drugo.

Prethodni program PCI odobren Srbiji u julu 2018. godine. Takođe, bio je na period od dve i po godine, savetodavnog karaktera i nije predviđao korišćenje finansijskih sredstava.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: