Podeli vest

Posle hladnog i snežnog perioda, čini se da ipak ispaćamo zimu

Autor : Bilten.rs , Izvor : RHMZ

PIXABAY

Posle nekoliko dana u kojima smo pomislili da se zima vratila, sa snegom, susnežicom i temperaturama neretko ispod nule , ali svakako ispod proseka za ovo doba godine, izgleda da se ipak približavamo proleću.

Najpre će u petak postepeno doći do prestanka padavina, u subotu se u svim krajevima očekuje razvedravanje, da bi drugog dana vikenda i temperatura u toku celog dana mogla biti u plusu.

11.03.2022. Petak: Ujutro u većem delu umeren, a na planinama i jak mraz. U toku dana na severu Srbije pretežno sunčano, a u ostalim krajevima promenljivo oblačno, na jugu i istoku još ponegde sa slabim snegom. Vetar slab i umeren, severni. Najniža temperatura od -9 do -4, a najviša od 1 do 5 stepena . Upozorenje: Tmin <-7 stepena, verovatnoća 90 %.

12.03.2022. Subota: Pretežno sunčano i hladno sa umerenim do jakim jutarnjim mrazem, samo na jugoistoku Srbije promenljivo oblačno s kratkotrajnim snegom. Vetar slab, severoistočni. Najniža temperatura od -11 do -5, a najviša od 1 do 6 stepeni. Upozorenje: Tmin <-7 stepena, verovatnoća  90 %.

13.03.2022. Nedelja: Pretežno sunčano i hladno sa umerenim i jakim jutarnjim mrazem. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -11 do -3, a najviša od 4 stepena  na jugoistoku do 9 na zapadu i severozapadu Srbije. Upozorenje: Tmin <-7 stepena, verovatnoća 90 %.

14.03.2022. Ponedeljak: Pretežno sunčano uz slabljenje jutarnjeg mraza i porast dnevne temperature. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -7 °S na jugoistoku do 0 °S na zapadu i severozapadu Srbije, a najviša od 7 do 13 stepeni. Upozorenje: Tmin <-4 stepena, verovatnoća 90 %.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: