Podeli vest

Dvojica rukometaša Burundija koji su tokom Svetskog kadetskog prvenstva u avgustu nestali u Hrvatskoj zatražili su azil u Belgiji, a postoji velika mogućnost da su još osmorica državljana Burundija koji su zatražili azil u toj državi rukometaši koji su nestali u Hrvatskoj, saopštila je hrvatska policija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

policija
Foto: Shutterstock

Desetorica državljana Burundija nestala su 9. avgusta u Rijeci, tokom Svetskog kadetskog prvenstva u rukometu, na kojem su se takmičili. Kako navodi hrvatska policija, policijskoj upravi primorsko-goranskoj 9. avgusta prijavljen je nestanak 10 mlađih muškaraca, koji su otišli iz studentskog centra u Rijeci, gde su bili smešteni za vreme trajanja Svetskog rukometnog kadetskog prvenstva.

Hrvatska policija navodi da je dobila obaveštenje od belgijske službe za migracije da je 10 državljana Burundija, maloletnika bez pratnje, u Belgiji zatražilo azil. Za sada je utvrđeno da su dvojica od 10 državljana Burundija članovi rukometne reprezentacije Burundija.

“Nastavljamo intenzivnu saradnju sa službom za migracije Belgije u cilju utvrđivanja identiteta i ostalih državljana Burundija iz te grupe, s obzirom na to da je vidljiva podudarnost i postoji velika mogućnost da su i ostalih osam državljana Burundija upravo oni igrači koji su samovoljno nezakonito napustili RH, a kako bi sekundarno migrirajući u Belgiji podneli zahtev za azil”, navedeno je u saopštenju hrvatske policije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: