Podeli vest

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) prati nekoliko slučajeva upale pluća nepoznatog porekla u Argentini, gde su do sada registrovana tri smrtna slučaja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

szo s
Foto: Shutterstock

Deset slučajeva dovodi se u vezu sa privatnom klinikom u gradu San Migel de Tukuman na severozapadu Argentine, saopštila je Panamerička zdravstvena organizacija, regionalna kancelarija SZO.

Svi testovi na poznate respiratorne viruse i druge viralne, baketrijske i gljivične agense su negativni, a nadležni odbacuju mogućnost kovida 19, navodi se u saopštenju, prenosi Skaj njuz.

Argenstinska ministarka zdravlja Luis Medina Ruiz izjavila je da bi nedavno preminula ženska osoba starosti 70 godina mogla biti “nulti pacijent”

Stručnjak za zarazne plućne bolesti sa Univerziteta u Minesoti Majkl Osterhom smatra da bi uzrok bolesti moglo da bude nešto što su pacijenti udahnuli, pošto su pluća obolelih u velikoj meri zahvaćena infekcijom.

Prema njegovim rečima, “misteriozne bolesti” ponekad se dogode, i najčešće se objašnjavaju lokalnim uzrocima koji uglavnom nemaju pandemijske implikacije


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: