Podeli vest

Do 25. septembra može se očekivati predlog novog sastava vlade, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podsećajući da je rok za izbor 30. oktobar

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

MILOS VUCEVIC
TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/ARHIVA

Vučević za TV Prva rekao da je od sastava mnogo važnije kakva će biti energija među novim ministrima i dodaje da očekuje da će nova vlada doneti novu energiju i hrabrost.

“Važnije je da li će nova Vlada sprovesti Srbiju kroz ”lavirint” koji nas očekuje”, kazao je Vučević i dodao da smatra da je do sada nedostajala “sinhronizacija među ministrima i da su se često mogli čuti disonantni glasovi”.

Kako kaže, narednih dana će biti dinamično jer se budući sastav vlade mora proveriti i potvrditi i na stranačkim organima u SNS-u, a zatim i sa koalicionim partnerima.

Vučević poziva sve da sačekaju da mandatarka Ana Brnabić izađe u javnost sa predlogom sastava nove vlade i dodaje da jedino što se za sada zna jeste da će Brnabić biti premijer, predsednik SPS Ivica Dačić zamenik premijera, Siniša Mali i on potpredsednici.

Navodi i da je bitnije od sastava Vlade politika koju će ta vlada sprovoditi.

“Očekujem da dobijemo dobru prosrpsku vladu, koja će da čuva srpske interese”, rekao je Vučević i dodao da godine iza nas nas opominju da nismo imali dobre momente kada su vlade konstruisale strane ambasade ili tajkuni.

Gradonačelnik Novog Sada očekuje i da u vladu više budu uključene manjinske stranke.

Na pitanje da li su spekulacije političkih protivnika da će postati ministar pravde ili unutrašnjih poslova, Vučević kaže da te spekulacije “nisu na dobrom tragu”.

Kada je reč o Skupštini Srpske napredne stranke, Vučević kaže da bi Kongres trebalo da bude održan do kraja godine, a na pitanje da li će on zameniti Aleksandra Vučića na čelu SNS, Vučević kaže da sebe ne vidi kao Vučićevu zamenu.

“Sebe vidim kao člana tima. Tražiću da Vučić ostane na čelu stranke, to je njegova moralna obaveza”, dodao je Vučević i kazao da je nepodeljeno očekivanje i mišljenje članova SNS-a da Vučić treba da ostane na čelu stranke.

Ističe da im je Vučić potreban, jer je to garant stabilnosti unutar stranke i snažnog SNS-a koji je potreban pogotovo za budući period krize.

“Bar da izađemo iz krize, pa ćemo posle videti. Ne vidim da je momenat za promene u tom kontekstu. Razumem i to što govori Vučić, da ima pritisak godinama, da ga umaramo raznim viđenjima, ali mislim da ima moralnu odgovornost i prema stranci i prema Srbiji da ostane na čelu najveće stranke u zemlji”, navodi Vučević.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: