Podeli vest

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je danas da je uputio zahtev komandi Kfora da preduzimu hitne mere u zaštiti srpskog naroda i njegovog prava na opstanak i dodao da je Vojska Srbije spremna da u skladu sa Ustavom Srbije i poveljom UN ukoliko dobije naređenje od vrhovnog komandanta predsednika Srbije Aleksandra Vučića u potpunosti izvrši sve zadatke u odnosu na ukupnu bezbednosnu krizu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mojsilović
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Mojsilović je rekao da je srpski narod na KiM izložen strašnom pogromu od strane režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, a da je njihova krivica jedino u imenima i prezimenima i tome što ne žele da napuste svoja ognjišta.

“U skladu sa svim činjenicama, a i zbog korektne i profesionalne saradnje koje imamo, ja sam obavestio komandanta KFORA da sa velikom zebnjom pratimo događaje i zahtevamo preduzimanje hitnih mera u zaštiti srpskog naroda i prava na njegov opstanak”, rekao je Mojsilović na konferenciji za medije.

Dodao je da je to molba Vojske Srbije jedinicama KFOR-a, celom KFOR-u i drugim međunarodnim bezbednosnim institucijama na Kosovu i Metohiji.

“Vojska Srbije ispunjavala je i ispunjava sve svoje međunarodne pravne obaveze koje proizilaze iz rezolucije UN 1244, Vojnotehničkog sporazuma i svih privremenih procedura za rad i režim rada duž administrativne linije, ali je danas jasno da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje obaveze”, naveo je Mojsilović.

Naglasio je da će Vojska Srbije u skladu sa Ustavom Srbije i poveljom UN biti spremna da ispuni sve svoje zadatke u odnosu na ukupnu bezbednosnu krizu, u potpunosti, ukoliko dobije naređenje od vrhovnog komandanta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: