Podeli vest

U Skupštini Srbije održana je danas simulacija javne rasprave o nacrtu dokumenta „Smernice mladih za njihovo učešće u zaštiti životne sredine“, a koju je otvorio predsednik parlamenta i predsednik Odbora za prava deteta Vladimir Orlić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mladi u skupštini
FOTO TANJUG/ NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE

Orlić je rekao mladima da je ovo prilika da upoznaju Narodnu skupštinu i da iz nje izađu sa najlepšim utiscima, ali i željom da joj se ponovo vrate.

“Šta god radili sutra mislite o Srbiji, pitajte se šta možete da uradite za svoju zemlju i sve ljude u njoj i znajte da na svojoj strani danas imate svoju državu, spremnu da podrži mlade ljude, da podrži svoju budućnost, da podrži vas. Nek današnji dan bude inspiracija i podsticaj za vas, kao i za sve koji će vaše ideje biti u prilici da realizuju u budućnosti“, poručio je Orlić, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

On je naglasio da je Narodna skupština kuća svih građana, a pre svega mladih, koji su budućnost Srbije, te da se sve aktivnosti koje se u njoj sprovode, proces usvajanja zakona, tiču života svakog čoveka u Srbiji.

“Vi ćete danas imati priliku da učestvujete u jednoj raspravi nalik onima koje mi u Narodnoj skupštini imamo, a koja će biti zasnovana na merama koje ste vi pripremili kroz dijalog koji ste vodili u brojnim lokalnim samoupravama, uz učešće preko 800 mladih, na temu zaštite životne sredine, koja je važna za sve u svetu danas, a naravno i za sve u našoj zemlji. Kao što su za vas važni i dobri putevi koje gradimo, fabrike i dobre plate, novi zdravstveni centri, dobre škole i univerziteti, novi instituti i tehnološki parkovi. Oni znače dobar život za sve”, rekao je Orlić.

Orlić je istakao da životna sredina nije samo pitanje našeg odnosa prema onome šta smo nasledili, već i na koji način možemo da je pažljivo čuvamo i dodatno unapredimo. Rekao je da je životna sredina velika tema za sve, povezana sa brojnim temama i pitanjima, koja zahtevaju dobre i promišljene poteze.

“Ovo su pitanja kojima bi trebalo da se i vi bavite, jer vama pripadaju i naša Narodna skupština i sve u našoj Srbiji, jer ste vi njena budućnost. Mi to znamo i zato smo uz vas. Srbija je na vašoj strani”, poručio je Orlić. Skup je organizovala organizacija Prijatelji dece Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: