Podeli vest

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović obišao je danas radove na izgradnji novog Kineskog tržnog centra na Novom Beogradu, koji bi trebalo da bude otvoren krajem aprila ili početkom maja. Momirović je kazao da su radovi na izgradnji u samoj završnici.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

“Skoro smo potpisali sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom. Prošli smo proces ratifikacije u našem parlamentu, a danas imamo prve rezultate. U samoj smo završnici izgradnje ovog tržnog centra koji ima više od 34.000 metara kvadratnih”, rekao je Momirović za Tanjug i dodao da je uložena velika količina novca.

“Puno kineskih i domaćih kompanija radi na ovom projektu, i plasiraće sutra svoje proizvode”, rekao je ministar. Dodao je da je kineski grad Ningbo od ključne važnosti za našu zemlju.

“To je grad koji ima više od 11 miliona stanovnika. Više od 90 odsto našeg izvoza u Kinu ide preko te luke”, rekao je Momirović. On je istakao da Srbija ulaže veliku energiju da podstakne privredne aktivnosti i trgovinsku razmenu.

“Mi više ne pričamo samo o infrastrukturnim projektima. Pričamo o jednoj kompleksnoj ekonomskoj razmeni. Prošle godine smo imali 1,3 milijarde evra izvoza u Kinu. To je impresivna brojka, naročito ako imamo u vidu da smo pre 10 godina imali izvoz u iznosu od šest miliona evra”, rekao je Momirović i dodao da će Srbija nastaviti sa izvozom i privlačenjem novih kineskih investicija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

orlić

VLADA: Orlić zvanično direktor BIA-e

Vlada Srbije donela je danas na sednici rešenje o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije. Saglasnost da Orlić bude…