Podeli vest

Ministar građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović poručio je da izgradnja obilaznice odlazi u istoriju

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

MOMIROVIĆ TOMISLAV
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/

Ministar građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas sektor šest na obilaznici oko Beograda i tom prilikom rekao da je zadovoljan tempom i organizacijom radova, te da je i pored brojnih problema izvesno da će radovi biti završeni u martu sledeće godine.

“Zadovoljan sam, mislim da ulazimo u samu završnicu radova na obilaznici oko Beograda, i da ovu izgradnju šaljemo u istoriju. Ostala nam je još samo jedna deonica, posle 33 godine. Očekujem da sledeće leto neće biti stranaca na proputovanju kroz centar Beograda”, rekao je ministar.

On je dodao da je na ovom sektoru bilo mnogo problema, između ostalog i sa eksproprijacijom.

“Imali smo mnogo problema, jer je ovo projekat iz 1988. godine. Imali smo problema sa eksproprijacijom, odavde smo iselili više od 500 ljudi, to nije bilo jednostavno ali je sve rešeno na obostarno zadovoljstvo, i ljudi i države”, istakao je ministar.

Aleksandar Kostadinović iz JP Putevi Srbije je kazao da su nakon završetka i puštanja u saobraćaj sektora četiri i pet sada svi resursi usmereni na završetak sektora šest.

“Mi smo usmerili sve gotovo sve raspoložive resurse na ovaj sektor, kako bi on bio što pre završen. Imali smo nekoliko ključnih problema, ali se intenzivno radi na njihovom rešenju. Visoke temperature jesu neznatno usporile tempo rada, ali izgradnja ni jednog trenutka nije prekinuta”, rekao je Kostadinović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: