Stranica sa svim igrama pravljenim u Srbiji dostupna je od danas na sajtu Asocijacije industrije video igara Srbije

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Igrice
Foto: Pixabay

Ova stranica na kojoj se nalazi više od 160 naslova jedinstvena je kolekcija koja pruža kompletan uvid u proizvode domaćih gejming kompanija.

Izradu stranice inicirao je i omogućio superklaster Creative Teć Serbia, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd, kroz projekat Srbija Inovira.

Igre su iz najrazličitijih žanrova, a većina je pravljena za PC i mobilne platforme, a zahvaljujući ovakvoj bazi, koja će se stalno proširivati, svi zainteresovani izdavači i investitori iz sveta gejminga mogu bolje da upoznaju naše projekte i studije, kao i mediji, obrazovne institucije i drugi donosioci odluka, saopštili su iz SGA.

Najveći broj igara dolazi iz Beograda, Novog Sada i Niša i na njima su radili timovi od jedne osobe do preko 80 ljudi.

Povodom lansiranja ove strane, predsednica upravnog odbora Marija Ilić, izjavila je da se SGA tim konstantno trudi da unapredi kako lokalnu, tako i globalnu vidljivost našeg ekosistema.

Prema njenim rečim pored dobrih primera uspešnih kompanija, kao i sve većeg broja studija u fazi rasta, raste i prisustvo globalnih giganata koji ulažu u srpsku industriju video igara.

“SGA je odavno mesto okupljanja svih potencijalno zainteresovanih strana za dobijanje informacija. Zato smatramo da je veoma značajno imati na jednom mestu sve igre proizvedene u Srbiji, kako bismo omogućili veću vidljivost naših kompanija i prezentovali kvalitet digitalnih proizvoda kojima raspolažemo”, istakla je Ilićeva.

Po zvaničnom godišnjem izveštaju SGA, igre proizvedene u Srbiji kupljene su i preuzete više od 370 miliona puta u celom svetu.

Industrija je prihodovala 125 miliona evra i zapošljava preko 2.300 stručnjaka iz razlicitih branši.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: