Podeli vest

Prva grupa od šest ukrajinskih pilota neće završiti obuku na borbenim avionima F-16 u SAD pre sledećeg leta, objavio je danas Vašington post pozivajući se na izjave ukrajinskih vladinih i vojnih zvaničnika.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Nakon što je početak obuke nekoliko puta odlagan, Ukrajina će verovatno morati da izdrži još godinu dana bez američkih lovaca, navodi list.

Iako tečno govore engleski jezik, ukrajinski piloti prvo moraju da četiri meseca pohađaju časove engleskog u Velikoj Britaniji kako bi naučili terminologiju koja se odnosi na mlaznjake. To odlaže početak obuke za januar, a očekuje se da ona traje šest meseci.

“Ovo se zove odugovlačenje”, rekao je jedan ukrajinski zvaničnik. Glavnokomandujući ukrajinske vojske Valerij Zalužni kritikovao je zapadne zemlje zbog toga što očekuju da kijevske snage izvedu kontraofanzivu velikih razmera bez modernih vazdušnih snaga.

Bez borbenih aviona poput F-16, navode zvaničnici Ukrajine, ukrajinske snage ne mogu da se takmiče na nebu sa Rusijom, s obzirom na to da niskoleteći ruski helikopteri uspešno napadaju ukrajinske kopnene trupe.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: