Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić potpisao je danas sa rektorom Univerziteta u Beogradu dr. Vladanom Đokićem Sporazum o naučnoj, stručnoj i obrazovnoj saradnji u oblasti upravljanja vanrednim situacijama i rizicima od katastrofa.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

On je, tom prilikom, istakao da je cilj buduće saradnje zajednički rad na jačanju kapaciteta za pružanje adekvatnog odgovora na savremene izazove, rizike i pretnje u oblasti vanrednih situacija, saopštio je MUP.

“Potpisivanje ovog sporazuma vidim iz perspektive jednog šireg odnosa koji ćemo graditi u budućnosti, jer ono što Srbiji nedostaje jesu kadrovi, jeste borba da naša deca koja diplomiraju na našim fakultetima, magistriraju, doktoriraju, ne odlaze iz naše lepe Srbije”, naglasio je ministar Gašić.

Ministar je istakao da pripadnike Sektora za vanredne situacije odlikuju profesionalizam i visoka obučenost koje pokazuju ne samo prilikom intervencija u Srbiji, već i u inostranstvu, zbog čega Ministarstvo unutrašnjih poslova u kontinuitetu ulaže u njihovu opremu i bolje uslove rada.

“Ove godine smo rekonstruisali i izgradili više od 20 objekata za Sektor za vanredne situacije i nabavili im nova vatrogasna vozila”, rekao je ministar Gašić.

Rektor Đokić rekao je da će ovaj sporazum omogućiti da akademska zajednica i MUP, svojim teorijskim i praktičnim znanjem, udruženim snagama doprinesu ublažavanju i smanjenju posledica vanrednih situacija za svakog pojedinca i društvo u celini.

Đokić je izrazio nadu da će ovo biti dugoročan projekat, kao i da će dati veliki i značajan doprinos našem društvu, navodi se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ