Podeli vest

Na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici danas je održana vojna svečanost povodom Dana 204. vazduhoplovne brigade, koji se obeležava u spomen na 2. decembar 1949. godine, kada je formiran 204. lovački avijacijski puk.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ BRANKO CEKIĆ/

Pred svečanim strojem pripadnika jedinice, sumirani su rezultati u godini za nama i uručena priznanja najboljim pojedincima, nakon čega su položeni venci i cveće kraj spomen-obeležja “Niko nije rekao neću”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tom prilikom su uručene i zahvalnice najboljim pilotima i mehaničarima koje se tradicionalno dodeljuju u znak sećanja na majora Zorana Radosavljevića, pilota koji je poginuo u odbrani zemlje od NATO agresije 1999. godine.

U osvrtu na postignute rezultate istaknuti su visok nivo osposobljenosti pripadnika 204. vazduhoplovne brigade, potvrđen na brojnim vežbama i bojevim gađanjima u zemlji i inostranstvu, i unapređenje sposobnosti jedinice uvođenjem novih savremenih vazduhoplova u operativnu upotrebu.

Svečanosti su prisustvovali komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, predstavnici jedinica Vojske Srbije, organa lokalne samouprave, Srpske pravoslavne crkve i institucija sa kojima brigada sarađuje, dodaje se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: