Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je sve učesnike večerašnjeg protesta u Beogradu, kao i organizatore tog skupa ispred liste „Srbija protiv nasilja“ da poštuju zakone Republike Srbije, ne narušavaju javni red i mir i da se uzdrže od nasilnih pokušaja ulaska u zgradu Skupštine grada Beograda kao i ostale štićene objekte.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i sačuvaće javni red i mir i bezbednost svih građana kao i njihove i imovine Republike Srbije, navodi se u saopštenju MUP.

”Napominjemo da je nasilni upad u štićeni objekat podleže krivičnoj odgovornosti i svako ko pokuša da nasilno upadne u institucije biće procesuirani u skladu sa zakonom. Podsećamo da su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova 16. decembra, na sastanku sa predstavnicima liste ‘Srbija protiv nasilja’ upozorili da imaju saznanja da su planirani organizovani skupovi kao i nasilni upadi u institucije, a predstavnici liste ‘Srbi

MUP privodi lica koja su pokušala nasilno da upadnu u zgradu Skupštine grada

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, započeli su sa privođenjem lica koja su večeras pokušala nasilno da upadnu u zgradu Skupštine grada Beograda, saznaje Tanjug. Pristalice koalicije “Srbija protiv nasilja” (SPN) nastavile su večeras protest ispred Skupštine Beograda gde su predvođeni Aleksandrom Jovanovićem Ćutom još jednom nasilno pokušali da uđu u zgradu. Policija koja se nalaze u zgradi Skupštine grada je reagovala i poprskala Jovanovića i demonstrante biber sprejom. Demonstranti su nastavili da bacaju kamenice i flaše ka zgradi Skupštine, da razbijaju prozore i vrata na koja su ponovo nasrnuli motkama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: