Podeli vest

Do skora su saloni lepote i plastični hirurzi bili rezervisani većinski za žene, ali su se odnedavno stvari promenile, tvrde plastični hirurzi i vlasnici salona.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

Muškarci, iako o tome ne govore toliko, u svoj izgled ulažu gotovo koliko i žene. Sa botoks i tretmanima slepote su, veruje se, prvo počeli glumci, zatim se trend prelio na muškarce sa javne scene,a zatim je preko sportista i poslovnih ljudi došlo je do toga da su tretmani ulepšavanja postali masovna praksa.

Usporavanje starenja jedan je od tretmana za koji se najčešće odlučuju muškarci u Srbiji.

Prema analizama jedne od klinika lepote u Beogradu svaka treća osoba koja zatraži “tretman” koji podrazumeva botoks je muškog pola.

“Žene i dalje drže primat što se tiče botoksa, ali se trend poslednjih godina menja i sve je više i više muškaraca koji traže ovaj zahvat”, kaže dr Dejan Biro specijalista dermatovenerologije za TV Prva.

Tretman kod žena i muškaraca se suštinski, dodaje, ne razlikuje, s tim što je muškarcima potrebno više jedinica botoksa.

Ne razlukuju se ni zahtevi, pa muškarci traže istu korekciju bora kao i žene u tri zone: predeo mrštilica, predeo smejalica i čelo.

I dr Sunčica Lepojević Vujoševic, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije slaže se da se muškarci u Srbiji sve više odlučuju za tretmane nege i lepote.

“Ranije su muškarci dolazili zbog prekomernog znojenja, a sada sve češće na tretmane lepote, da popune neke borice da izgledaju svežije”, kaže dr Lepojević.

Srbi nisu izuzetak kada je botoks u pitanju.

Podaci američkog društva plastičnih hirurga govore da je broj muškaraca koji koriste botoks u svetu porstao neverovatnih 400 posto samo u poslednjoj deceniji.

Tržište botoksa već vredi milijarde dolara , a ulaskom muškaraca na ovo polje smatra se da će se njegova vrednost u narednim godinama udvostručiti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…