Podeli vest

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ BEOINFO

Ova tradicionalna manifestacija održava se širom sveta povodom rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), a osnovni ciljevi su promovisanje olimpijskih vrednosti i zdravog načina života.

Ovogodišnji „Olimpijski dan” organizovan je u susret trećim Evropskim igrama, koje će se održati u Poljskoj od 21. juna do 2. jula. Srbiju će predstavljati respektabilni tim od 85 sportista, koji će se nadmetati u 15 sportskih disciplina.

“Olimpijski dan treba da nam bude podsetnik da zajednička fizička aktivnost unapređuje kvalitet naših života. Izvanredna je i prilika da provedemo dan u prirodi, u društvu porodice i dragih prijatelja, posebno kroz aktivno angažovanje u fizičkim aktivnostima. Naša velika radost i ponos leže u tome što iz godine u godinu inspirišemo mnoge porodice da se priključe porodičnoj trci, čime podstičemo usvajanje zdravih životnih navika”, izjavio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Manifestaciju je posetio i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, osvajač tri olimpijske medalje u vaterpolu.

“Ovde sam više kao pripadnik velike olimpijske porodice nego kao gradonačelnik. Jednom kada postanete deo te sportske, olimpijske porodice, tako je dok ste živi. Zadovoljstvo mi je bilo da budem s decom, razgovarao sam i sa starim, dragim prijateljima, bivšim i aktuelnim sportistima svih generacija. Tako da sam doživeo svoj dolazak ovde kao u porodicu, koja čuva i neguje olimpijski duh i vrednosti”, rekao je Šapić za Beoinfo.

Tokom programa organizovane su trke za decu do četiri, osam i 12 godina, trka za osobe sa invaliditetom, trka zadovoljstva na 3.800 metara, kao i porodična i štafetna trka. P

romovisana je i mobilna aplikacija za vežbanje „TreninGO” Olimpijskog komiteta Srbije, prva sportska aplikacija za samostalno vežbanje na našim prostorima.

Uloga promotera ove godine pripala je Tijani Bogdanović, reprezentativki Srbije u tekvondu i osvajačici dve olimpijske medalje i Ivani Anđušić Maksimović, reprezentativki Srbije u streljaštvu, osvajačici 100. olimpijske medalje, a prisutni su bili i Aleksandar Kukolj, reprezentativac Srbije u džudou, vicešampion sveta iz 2021. godine i prvak Evrope iz 2017. godine i Milica Mandić, dvostruka olimpijska šampionka u tekvondu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…