Podeli vest

Na listi TOP 1.000 brzorastućih kompanija u Adria regionu najviše je firmi iz Srbije – 306 preduzeća, a iza nje se nalaze Hrvatska sa 299 i Slovenija sa 223 firmi, objavile su sarajevske Poslovne novine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Ukupan zbor prihoda pomenutih 1.000 kompanija je u 2023. godini iznosio 12,9 milijardi evra.


Glavni motor rasta firmi u Adria regionu, ali i skoro u svim zemljama pojedinačno, je ubrzani rast tržišta nekretnina čime je sektor građevinarstva postao predvodnik među brzorastućim industrijama.


Veliki broj građana u zemljama Adria regiona smatra da je kupovina nekrenina najbolji način da se zaštite od inflacije, što podstiče izgradnju kako stmabenih, tako i nestambenih objekata.


Rast prihoda beleže i putničke agencije i hoteli i privatan smeštaj, što je moguće tumačiti kao rast turizma nakon stagnacije u ovom sektoru tokom pandemije.


Lista je zasnovana na rastu prihoda kompanija u poslednje tri godine i kompanije su rangirane prema složenoj godišnjoj stopi rasta (Compound Annual Growth Rate, odnosno CAGR).


Najnoviji poredak brzorastućih kompanija u ADRIA Regiji našao se po prvi put na onlajn platformi koju su plasirale Poslovne novine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

Vest nije pronadjena

POGLEDAJTE JOŠ