Podeli vest

Na redovne ultrazvučne preglede dojke svake godine odlazi 48 odsto žena rezultati ankete koju je napravilo Udruženje žena obolelih od karcinoma dojke “Žena uz ženu”, u saradnji sa Kompanijom “Dunav osiguranje”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dunav osiguranje
FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ/ARHIVA

Na redovne ultrazvučne preglede dojke svake godine odlazi 48 odsto žena, dok njih 53 odsto nikada nije otišlo na pregled ili nije bilo više od 10 godina.

To su rezultati ankete o informisanosti žena i odlasku na preventivne preglede koju je napravilo Udruženje žena obolelih od karcinoma dojke “Žena uz ženu”, u saradnji sa Kompanijom “Dunav osiguranje”, obilazeći Karavanom brojne gradove u Srbiji.

Rezultati ankete predstavljeni su na zajedničkom panelu panelu informisanosti o preventivnim pregledima dojke “Reci sve što je važno”.

Ultrazvučni pregledi koji su u sklopu akcije “Budi hrabra” obavljeni širom zemlje omogućili su ženama da na licu mesta prekontrolišu svoje dojke, a tom prilikom otkriveno je 390 fibroadenoma i 250 fibrocističnih nalaza, dok je 27 žena zbog promena upućeno na mamograf, saopštili su iz “Dunav osiguranja”.

Predstavnica Udruženja “Žena uz ženu” Marija Lakić istakla je da o ovoj temi treba pričati svakodnevno, jer se samo na taj način mogu “probuditi” sve one žene koje pregled odlažu.

Navela je da je njeno udruženje osnovano sa ciljem da istakne snagu i hrabrost žena koje se bore protiv raka dojke.

“Uz edukativne programe i panele, tu smo da približimo različita iskustva, motivišemo druge žene da nam se pridruže, pružimo bezuslovnu podršku i da ovakve prepreke zajedno pobeđujemo”, rekla je Lakić.

Direktorka novosadske filijale Dunav osiguranja Nataša Novčić Zubac kazala je da su preventiva i rana dijagnoza najbolji način u borbi protiv bolesti, ističući da je osiguranje jedan od vidova preventivnog delovanja.

Zubac je učestvovala na panelu “Reci sve što je važno” održanom povodom predstavljanja rezultata projekta “Budi hrabra”.

Polisa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja Kompanije “Dunav” pored brojnih usluga bolničkog i vanbolničkog lečenja uključuje i osiguranje preventivne zaštite odnosno sistematski pregled.

Svest da je već zaključena polisa osiguranja i već ugovoren sistematski pregled dodatno motiviše da se makar jednom u toku godine izvrši detaljna kontrola zdravstvenog stanja.

Pored ove polise, program “Kancer protekss” omogućava finansijsku i stručnu podršku za sve slučajeve obolevanja od kancera, pružajući, pored finansijske i stručnu podršku – mogućnost pribavljanja drugog lekarskog mišljenja i detaljnu nezavisnu reviziju uspostavljene dijagnoze koju sprovodi multidisciplinarni tim lekara odgovarajućih specijalnosti.

Panelu “Reci sve što je važno” prisustvovao je veliki broj žena i predstavnika lekarske struke, koji su kroz diskusiju i ispovesti žena o sopstvenim iskustvima potvrdili da o teškim temama treba govoriti.

Zaključci panela su da je veoma važno u javnosti podizati svest o značaju preventivnih pregleda, kako bi se žene svih životnih dobi podsticale da vode računa o svome zdravlju.

Sve potrebne informacije u vezi sa ponudom dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja i programa “Kancer protekss” zainteresovani mogu dobiti besplatnim pozivanjem Kontakt centra kompanije “Dunav osiguranje” na broj 0800 386 286 ili na sajtu www.dunav.com.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!