Podeli vest

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas arhijereja nadležnog vojnim sveštenicima u Vojsci Srbije, vikarnog episkopa lipljanskog Dositeja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE

Kako se navodi u saopštenju, tokom susreta razgovaralo se o saradnji Vojske Srbije i Srpske pravoslavne crkve, rezultatima rada vojnih sveštenika i njihovih pomoćnika, kao i o doprinosu koji je verska služba dala za 10 godina od uspostavljanja u Vojsci Srbije.


Dodaje se da je Mojsilović ocenio da je verska služba u potpunosti u funkciji razvoja, izgradnje i održavanja operativnih sposobnosti Vojske Srbije i da je dala značajan doprinos jačanju moralne snage njenih pripadnika.


U saopštenju se ističe da je sastanku prisustvovao brigadni general Savo Iriškić, načelnik Uprave za ljudske resurse (J-1) Generalštaba, u čijem se sastavu nalazi Odeljenje za veru, kao najviši organ verske službe u sistemu odbrane.


Podseća se da je verska služba organizovana radi ostvarivanja slobode veroispovesti pripadnika Vojske Srbije, jačanja duhovnih i moralnih vrednosti i negovanja vojničkih vrlina i patriotizma.


Pripadnici Vojske Srbije učestvuju u delatnostima službe po sopstvenoj volji i ubeđenju, uz uvažavanje obaveza koje proističu iz vojne službe.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: