Podeli vest

Nakon tri godine pauze, Hram Svetog Save danas ponovo otvara vrata Božićnog seoceta koji će moći da se poseti do 15. januara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hram svetog save
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ARHIVA


Ove godine očekuje se da ovu manifestaciju tokom januara poseti preko 500.000 Beograđana i gostiju glavnog grada.
“Nakon uspešnog organizovanog Božićnog seoceta kod Hrama 2018., 2019., i 2020. godine, Hram Svetog Save i udruženje građana ,,The Best Fest”, ove godine, po četvrti put organizuju ovaj sada već uveliko poznati festival”, rekao je za Tanjug Mladen Kovačević, protođakon.


On je objasnio da će posetioci do 15. januara imati priliku da osete duh pravoslavnog Božića, u autentičnom ambijentu najvećeg pravoslavnog hrama, posete najveću Vitlejemsku pećinu na samom centru platoa, uživaju kraj toplog ognjišta uz miris slame i borovih iglica uz čašu kuvanog vina ili planinskog čaja.
“Za posetioce smo pripremili Vitlejemsku pećinu, praznični fijaker, Božićne kapije, Kolibu Svetog Serafima, a za one najmlađe – igranje u slami i druženje sa malim jagnjetom i magarencetom”, rekao je Kovačević.


On je najavio da će u okviru festivala, biti održani Božićni koncerti horova u kripti Hrama, pozorišne predstave, promocije knjiga i ostali edukativni programi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: