Podeli vest

Limuzina “Američki san” oborila je sopstveni rekord i ponovo jeupisana u Ginisovu knjigu rekorda kao najduži auto. U limuzinu staje 75 ljudi, a u unutrašnjosti ima bazen sa skakaonicom, mini golf teren, mini heliodrom i još mnogo toga

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten

Najduži auto na svetu
Foto: Shutterstock

“Američki san” najduži auto na svetu, oborio je sopstveni rekord i ponovo je upisan u Ginisovu knjigu rekorda.

Proizveden je 1986. godine u Kaliforniji, bio dug 18,28 metara i pripadao je proizvođaču automobila Jay Ohrberg-u koji ga je kasnije produžio na na 30,5 metara.

Godinama zapušten, našao se na eBay, gde ga je nakon dva vlasnika pre toga, otkupio Michael Dezer koji ga je konačno restaurirao i produžio za nekoliko milimetara. Dovoljno da 1.marta ove godine dobije potvrdu Ginisove knjige rekorda da je njegov auto najduži na svetu.

Dezer je na ovaj projekat potrošio 250.000 dolara. A gde je otišao taj novac?

U vozilo na 26 točkova, sa dva V8 motora, koje se može voziti sa obe strane i u koje staje 75 ljudi. Limuzina ima đakuzi, teren za mini golf, heliodrom, televizore, frižidere, pa čak i bazen sa mini daskom za skokove. Sada je jasnije zašto je restauracija koštala toliko.

Iako je u voznom stanju vlasnik “Američkog sna” odlučio je da se ovaj auto neće naći na ulicama već će biti izložen u njegovom Muzeju retkih automobila na Floridi.

Najavio je i da ovo verovatno nije poslednje produžavanje ovog automobila, pa čak i da razmišlja o tome da bi “Američki san” mogao da postane električni auto.bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: