Podeli vest

Na lokalnim izborima u italijanskom selu Ingrija, okrug Torino, koje ima 46 stanovnika, kandidovalo se njih 30

Autor : Bilten.rs , Izvor :

glasanje IZBORI
TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Na izbornoj listi su i majka i sin koji su na rivalskim stranama.

Na izborima će pravo glasa imati stanovnici sela i 26 ljudi koji su registrovani za glasanje iz inostranstva, prenose italijanski mediji. Predstavnik lokalne vlasti u tom selu Igor De Santis pobedio je ubedljivo na prethodnim izborima, ali će na predstojećim izborima teže doći do svog četvrtog mandata zbog konkurencije koju mu predstavlja sedamdesetogodišnji opozicionar Renato Polet.

Izborna trka postala je neizvesna nakon što je Polet objavio da je obezbedio podršku De Santisove majke, Milene Krosaso. “Pitao sam majku da mi se pridruži, ali nakon što je videla da su na Poletovoj listi većinom žene, odlučila je da ode sa njima. One su sve volonterke koje su vredno radile za selo”, rekao je De Santis, navodi Gardijan

. Njegova majka je istakla da njihovo izborno rivalstvo neće uticati na porodičnu harmoniju. “Oba moja sina i ja želimo najbolje za našu zajednicu i ovo je prilika da tamo glas perspektivi žena bez slabljenja porodičnih veza”, rekla je Krosaso.

Ingrija se, kao i većina planinskih sela u Italiji, suočava sa problemom depopulacije, a od 2022. godine turizam u tom selu je naglo počeo da se razvija nakon što je proglašeno za najlepše selo u Italiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: