Podeli vest

Na 40. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO) za učenike srednjih škola, koja se od 8. do 13. maja održava u Antaliji u Turskoj, medalje je osvojilo svih šest takmičara koji su predstavlјali Srbiju, a koji su odabrani na takmičenjima u organizaciji Društva matematičara Srbije i pod pokrovitelјstvom Ministarstva prosvete.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Gvozden Lapčević i Mateja Vukelić, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojili su srebrne medalјe, dok su se bronzanim medalјama okitili: Andrija Živadinović, Gimnazija „Svetozar Marković”, Niš, Stefan Šebez, Matematička gimnazija, Beograd, Vukašin Đinović, Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj”, Novi Sad i Aleksandar Višnjić, Matematička gimnazija, Beograd.

U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju su učestvovali učenici iz 11 zemalјa Balkana, dok je van konkurencije učestvovalo još 11 ekipa iz celog sveta, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Rukovodioci BMO tima bili su Milјan Knežević, Univerzitet u Beogradu – Matematički fakultet i Vladimir Baltić, VIŠER, Beograd.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: