Bivši predsednik SAD Donald Tramp je potvrdio da je podneo žalbu na odluku porote saveznog suda na Menhetnu, koja ga je u utorak proglasila odgovornim za seksualno zlostavljanje i klevetanje novinarke i kolumnistkinje časopisa “El”, Džin Kerol i dosudio joj odštetu od pet miliona dolara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tramp
Foto: Shutterstock

Donald Tramp je 1990-tih seksualno zlostavljao novinarku I. Džin Kerol, a zatim ju je oklevetao tako što ju je žigosao kao lažova, navedeno je u odluci sudske porote, preneo je ranije Rojters, uz ocenu da je tako nanet udarac Trampovoj kampanji za predsedničku nominaciju Demokratske stranke.

Tokom građanskog sudskog procesa Kerolova (79) je posvedočila da ju je Tramp (76) silovao u robnoj kući ”Bergdorf Goodman” na Menhetnu 1995. ili 1996. godine, a zatim i naneo štetu njenoj reputaciju tako što je objavio svoju verziju tih seksualnih prestupa koja je, prema njenim rečima, “potpuna prevara i laž”.

Porota je, međutim, ustanovila da Tramp nije silovao Kerolovu, već da ju je seksualno zlostavljao.

Devetočlana porota saveznog suda na Menhetnu, odlučila je nakon rasprave koja je trajala nešto manje od tri sata, da odredi novčanu kaznu u iznosu od oko pet miliona dolara za kompenzaciju i nanetu štetu Kerolovoj.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: