Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić, izjavio je danas da će ta poslanička grupa tražiti od predlagača da povuče Predlog zakona o ministarstvima, jer, kako je rekao, ima dosta nelogičnosti i veliki broj ministarstava.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

aleksić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

Aleksić je novinarima u Skupštini Srbije izrazio nezadovoljstvo zato što su poslanici dobili saziv današnje sednice juče u 11.53 časa, što znači da su imali samo sedam minuta da upute predloge za dopunu dnevnog reda, imajući u vidu da je rok za to 24 časa pre početka sednice.

On je rekao da mu je žeo što je takva praksa hitnog sazivanja sednica nastavljena iz nekog ranijeg perioda, te dodao da je pitao predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića koji je bio razlog da se sednica zakaže na takav način.

“Traziću od predlagača da povuče predlog zakona. Imate gomilu novih ministarstva, nelogičnosti. Vlast još jednom da razmisli da li zaista želi vladu u kojoj ima 25 resora u vremenima krize”, rekao je Aleksić.

On je poručio da će Narodna stranka predložiti amandmane kojim bi se, kako je rekao, ministarstva iskombinovala na drugačiji način i da to ima smisla, odnosno da se ne spaja omladina sa turizmom umesto sa sportom, a da turizam nije sa privredom…

Narodna stranka predlaže da se formiraju ministarstva za Kosovo i Metohiju, kao i Ministarstvo za dijasporu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: